Ramburs cu plata online la Cargus

Cargus setează noi standarde de plată pentru livrări.

Antreprenori
Distribuie articolul

  • Cargus implementează o nouă soluție de plată rapidă și sigură, fără numerar, pentru coletele achitate la livrare (ramburs);
  • Plata prin link (Pay by link) în locațiile Ship & Go (de tip PUDO) este o premieră pentru România și reprezintă încă un pas pe care Cargus îl face spre digitalizarea serviciilor de curierat;
  • Acum, coletele ramburs pot fi achitate și ridicate și din punctele proprii Cargus Ship & Go. Până la finalul lunii februarie, noua soluție de plată prin link va fi disponibilă în întreaga rețea Cargus Ship & Go din România. Înainte de implementarea Pay by link, coletele ramburs puteau fi achitate și ridicate doar de la curier;
  • Coletele ramburs pot fi ridicate în termen de trei zile lucrătoare din punctele Ship & Go, destinatarii obținând mai mult timp și flexibilitate pentru a intra în posesia produselor;

București, 03 februarie 2022.

În ultima perioadă, comerțul online a evoluat progresiv și se adaptează tot mai mult și mai eficient la ritmul societății și la comportamentul consumatorilor. Lipsa timpului a devenit o problemă comună a oamenilor, iar realizarea de transferuri bancare, emiterea de facturi fizice sau plățile cash au devenit sarcini obositoare sau tot mai puțin convenabile.

Pe măsură ce infrastructura digitală de pe piața de curierat din România se îmbunătățește, cumpărătorii online se simt tot mai confortabil să plătească în momentul livrării coletului, cu carduri sau dispozitive cu portofele digitale. Clienții din online au cu 70% șanse mai mari să finalizeze o achiziție dacă metoda lor de plată preferată este afișată ca opțiune la finalizarea comenzii[i].

Plata prin link în locații de tip PUDO (Ship & Go) este o premieră pe piața de curierat din România. Prin implementarea Pay by link, Cargus stabilește un nou standard pentru expedierile cu plată la livrare și vine în ajutorul destinatarilor și a magazinelor online, deopotrivă.

Cargus simplifică și mai mult procesul de cumpărare online și creează o diversitate de soluții de plată contactless pentru destinatarii coletelor ramburs. Totodată, implementarea Pay by link reprezintă un suport și pentru clienții Cargus – magazine online, în special – care încă nu oferă această opțiune de plată pentru produsele comercializate. Astfel, aceștia au alături o companie de curierat care pune la dispoziție, în locul lor, acest serviciu pentru consumatori și este dispusă să facă pași mari spre digitalizare și excelență operațională.

 

Din acest moment, toate expedierile realizate de Cargus pot include o metodă digitală de acceptare a plății la livrare. Astfel, magazinele online care utilizează serviciile de curierat Cargus nu mai sunt nevoite sa împartă coletele între cele cu și fără ramburs, în funcție de adresa de livrare. Alegând Cargus ca partener logistic, magazinele online au posibilitatea de a crește vânzările, oferindu-le clienților posibilitatea de a utiliza metoda preferată de plată nu doar pentru expedierile la adresa, ci și pentru cele de tip click & collect (70% dintre clienți aleg să finalizeze cumpărăturile online dacă beneficiază de metoda preferată de plată). La acestea se adauga expedierile avizate și redirecționate către punctele Cargus Ship & Go.

“Consumatorii au devenit tot mai rafinați și așteaptă ca noi, furnizorii de servicii, să le punem la dispoziție soluții inovatoare, rapide și sigure, care să le simplifice experiențele și să le salveze timp prețios. De aceea sunt tot mai interesați de plăți digitale, pe baza unui card contactless sau printr-un dispozitiv cu portofel digital, prin aplicații sau printr-un link-uri online și se așteaptă să existe cât mai multe astfel de soluții de plată pentru facturile lor.

Investițiile în tehnologie și în metode de plată electronice – pay by link și PIN on Glass – ne permit să le oferim clienților noștri o experiență mai plăcută, eficientă, atât online, cât și offline. Acum, destinatarii pot ridica direct din rețeaua Ship & GO coletele ramburs, plătind sigur și rapid, fie când sunt acolo, fie înainte de a ajunge în punctele de colectare. Astfel, prin pay by link reușim să transformăm plata într-un simplu detaliu, mai degrabă decât într-o taxă percepută în procesul de achiziție a produselor”, a declarat Jarosław Śliwa, CEO Cargus.

Datorită soluției pay by link, destinatarul are acum la dispoziție mai multe opțiuni de plată pentru coletele sale ramburs. Dacă, până acum, destinatarul coletelor ramburs livrate prin Cargus avea la dispoziție doar livrarea la adresă și plata direct la curier, cu cardul sau numerar, odată cu lansarea pay by link, destinatarul poate ridica și achita expedierile ramburs și în punctele Ship & Go din proximitate. Astfel, destinatarul nu doar că elimină grija plății cu numerar, ci câștigă flexibilitate și timp suplimentar pentru a intra în posesia coletului, în funcție de programul său.

În plus, pay by link, îi permite destinatarului să decidă momentul potrivit pentru a achita coletul ramburs. Plata electronică pe baza linkului primit pe mail sau SMS poate fi efectuată înainte de a se prezenta în punctul Ship & Go, scurtând, astfel, durata vizitei în punctul Cargus sau exact în momentul ridicării coletului. În cazul achitării coletului prin link, înainte de a ajunge în Ship & GO, suma aferentă este blocată până în momentul preluării coletului. În cazul în care destinatarii aleg sa platească atunci când ajung la Ship & GO sau dacă au rătăcit linkul, operatorul din punctul de ridicare Cargus va genera link-ul de plată și îl va transmite destinatarului pe canalul agreat ( email sau SMS).

Întregul procesul de recepționare a coletului ales de destinatar este unul transparent, acesta primind notificări și confirmări electronice pentru fiecare etapă, inclusiv confirmarea tranzacției și dovada plății.

Pay by link este o soluție de plată sigură și rapidă, fără numerar și fără să presupună costuri suplimentare pentru clienți sau pentru destinatarii livrării. În acest moment, este disponibilă doar pentru coletele ramburs, care ajung în rețeaua Cargus de puncte Ship & Go proprii, urmând ca, în perioada următoare, să fie activă în toată rețeaua de puncte Ship & Go.

[i] https://blog.2checkout.com/hitting-payments-wall/

Articole similare

Cum să utilizezi livrarea în proximitate pentrua eficientiza vânzările magazinului tău online?

Antreprenori

Cauți modalități de a-ți optimiza livrările online și de a îmbunătăți satisfacția clienților? Livrarea în proximitate ar putea fi soluția perfectă pentru magazinul tău online. Această metodă inovatoare de livrare oferă o serie de beneficii, inclusiv costuri reduse, viteză sporită și comoditate sporită pentru clienți. În acest articol, vom explora beneficiile livrării în proximitate și […]

vezi mai mult

Livrarea intracomunitară de bunuri: ce presupune și cum să o faci în siguranță

Antreprenori

Livrarea intracomunitară este un pas care poate deschide noi oportunități, facilitând schimburile economice între statele membre ale UE și stimulând creșterea economică a companiei tale. Însă, înainte de a te aventura în acest proces, trebuie să înțelegi că livrarea intracomunitară a bunurilor este un proces care implică cunoașterea legislației specifice fiecărui stat membru și un […]

vezi mai mult

Cargus lansează Cargus Smart Hub, o soluție logistică inovatoare care accelerează creșterea afacerilor din e-commerce

Antreprenori

Cargus anunță lansarea Cargus Smart Hub, o soluție logistică complexă și inovatoare, creată pentru a susține afacerile din e-commerce să-și accelereze creșterea. Este prima soluție de acest tip dezvoltată și oferită de o companie de curierat din România și este gratuită.  Cargus Smart Hub este o platformă tehnologică care permite afacerilor din e-commerce să-și dezvolte […]

vezi mai mult