Comunicate de Presă08.09.21

Cargus devine prima companie de curierat din România care folosește o soluție PIN on Glass – Alpha PhonePOS, furnizată de Alpha Bank Romania

AutorEditor Cargus
Numărul de vizualizări1893
Numărul de comentarii0

Cargus România și Alpha Bank Romania au semnat un parteneriat pentru a pune la dispoziție pe piața locală cea mai avansată soluție de acceptare la plată a cardurilor pentru servicii de livrare.

Alpha PhonePOS este prima aplicație lansată de o bancă din România care este capabilă să transforme un dispozitiv mobil Android într-un terminal POS și permite acceptarea cardurilor de debit și credit pentru plata contactless. Integrând această nouă tehnologie în terminalele PDA cu Android, Cargus va oferi clienților săi acces la o metodă flexibilă și sigură de plată cu cardul la livrare, fără echipamente suplimentare.

Specificitatea pieței din România constă în faptul că, deseori, consumatorii își plătesc numerar cumpărăturile efectuate online. Potrivit datelor Cargus, aproape 65% dintre toți cei care fac cumpărături online selectează opțiunea de a plăti numerar la livrarea coletului.

Cererea pentru servicii de curierat se dezvoltă în mod dinamic, în principal datorită creșterii popularității comerțului electronic.
Datorită cooperării strategice, Cargus va oferi clienților săi posibilitatea de a efectua plata cu cardul la livrare, inițial la curierii ce își desfășoară activitatea în București, urmând ca din luna octombrie să extindă această facilitate la nivel național.

„Suntem prima companie de curierat din România care introduce plata cu cardul pentru destinatari folosind o soluție Pin on Glass și prima companie din Europa care oferă o soluție în cadrul unei aplicații de curierat. Plata cu cardul este mai rapidă, mai facilă și mai convenabilă, iar clientul nu mai are grija de a avea numerar sau de a scoate bani pentru a achita ramburs. Aceasta este doar una dintre viitoarele implementări inovatoare anunțate de Cargus în lunile următoare, care vor facilita și spori confortul utilizării serviciilor noastre pentru toți destinatarii coletelor” – a declarat Jaroslaw Sliwa, CEO Cargus.

Plata coletului la curierul Cargus este la fel de simplă ca plata la magazin. Poate fi realizată cu orice card contactless sau folosind un dispozitiv  cu portofel digital. Tranzacția se efectuează prin simpla apropiere a instrumentului de plată de PDA-ul curierului. Pentru sumele care depășesc limita contactless, clientul va trebui să tasteze codul PIN pe o tastatură dinamică afișată pe ecranul PDA-ului.

„Cercetarea noastră arată că pentru destinatarii coletelor, efectuarea plăților ramburs ar trebui să fie convenabilă și rapidă,  asemenea cumpărăturilor online. De aceea, am stabilit parteneriatul cu Alpha Bank și am echipat curierii cu cea mai avansată soluție de plată (PIN on Glass), care permite acceptarea rapidă a plăților cu cardul. Datorită acestei soluții, consumatorii care aleg plata la livrare vor putea efectua o tranzacție fără numerar, convenabilă și complet sigură folosind tehnologia contactless și avantajele cu care ne-a obișnuit deja” – a adăugat Jarosław Sliwa.

„Prin implementarea acestei noi tehnologii, dezvoltate în parteneriat cu SIBS România, am reușit să răspundem solicitărilor venite din partea clienților pentru care mobilitatea este esențială. Suntem încântați de această colaborare cu partenerul nostru, Cargus, și avem încredere că aplicația Alpha PhonePOS va contribui la o adoptare extinsă a plăților cu cardul la livrare pe piața locală”, a declarat Cristian Dragoș, Vicepreședinte Executiv Retail, Alpha Bank Romania.

Despre Cargus

Cargus SRL este o companie logistică din România, care furnizează servicii de curierat și fulfillment de peste 30 de ani. În 2020, curierii Cargus au livrat aproape 50 de milioane de colete către 13 milioane de destinatari privați din țară.
La jumătatea anului 2021, Cargus a finalizat achiziția un operator QeOps independent care oferă servicii de fulfillment cuprinzătoare.

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania, membră a Alpha Bank Group, este o instituție financiară de top, cu o istorie de peste 25 de ani în România. Banca oferă o gama diversă și modernă de servicii și produse, atât pentru segmentul de piață dedicat persoanelor fizice, cât și pentru sectorul IMM și corporate.

Alpha Bank Romania a contribuit în mod inovator la dezvoltarea sectorului financiar bancar prin acțiuni îndrăznețe, precum lansarea primului credit ipotecar cu o rată fixă pe 10 ani, la începutul anilor 2000, o inițiativă care a condus la crearea pieței ipotecare locale sau lansarea primei emisiuni de obligațiuni ipotecare din România, în anul 2019.

Comunicat de presa, Bucuresti, 08.09.2021

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Autor

Editor Cargus