CSR
Premii și recunoașteri04.07.22

Cargus, premiată pentru managementul sustenabilității de EcoVadis

AutorAndreea Lupu
Numărul de vizualizări3325
Numărul de comentarii0

Cargus a obținut din partea EcoVadis, una dintre cele mai mari agenții de rating și certificare, medalia de bronz pentru managementul sustenabilității. Distincția obținută este cu atât mai importantă cu cât este prima de acest tip obținută de Cargus și, deci, o recunoaștere a eforturilor susținute și a angajamentului în implementarea principiilor sustenabilității pe termen mediu și lung.

EcoVadis a evaluat performanța companiei Cargus luând în considerare 4 piloni principali: mediu, drepturi umane fundamentale la locul de muncă, etică și achiziții sustenabile. Cu un scor total de 55 din 100 de puncte posibile, Cargus a obținut medalia de bronz, aflând-se astfel în prima jumătate a topului companiilor evaluate de EcoVadis.

„Un business există datorită oamenilor și comunităților din care face parte. Iar misiunea noastră, ca prima și una dintre cele mai importante companii de curierat din România, este să îmbunătățim viața comunităților de care aparținem – prin servicii de calitate, dar și printr-un mod sustenabil de a face business. De aceea, construim Cargus nu doar ca un lider în inovație, ci și ca o companie care are grijă de echilibrul și bunăstarea echipei, și prețuiește mediul înconjurător”, spune Olivier van Houtte.

Misiunea Cargus în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător se concentrează strategic pe trei piloni principali de responsabilitate: creșterea flotei de autovehicule cu emisii scăzute (autovehicule cu normă de poluare Euro 5 și testarea de autovehicule alternative), creșterea numărului de expedieri în centrele SHIP & GO (pentru reducere

Echipa Cargus

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.
TAGS


Autor

Andreea Lupu