Bune Practici
FAQ24.11.21

Cum alegi cea mai bună firmă de curierat: Criterii de care să ții cont

AutorEditor Cargus
Numărul de vizualizări2336
Numărul de comentarii0

Problema alegerii unui serviciu de curierat este una destul de comună, mai cu seamă că mulți dintre noi suntem puși în situația de a trimite colete înspre diverși destinatari. Situația se complică ceva mai mult atunci când vorbim despre business-urile online, unde serviciile de curierat sunt extrem de importante pentru succesul afacerii. Firmele de curierat din România și-au luat un avânt semnificativ în ultima perioadă, având în vedere că aceste firme comunică mult mai bine cu clienții, dar și cu propriii curieri, grație tehnologiei care avansează într-un ritm alert.

Cu toate acestea, să alegi cea mai bună firmă de curierat rămâne o reală provocare pentru oamenii simpli, dar și pentru administratorii magazinelor online. De cele mai multe ori, oamenii se lasă ghidați de prețuri atunci când vine vorba de a face astfel de alegeri, ceea ce este greșit având în vedere că principalul criteriu de selecție ar trebui să fie calitatea serviciilor oferite. Descoperă în cele ce urmează care sunt criteriile de care trebui să ții cont atunci când vrei să alegi cea mai bună firmă de curierat pentru nevoile tale.

Cum alegi o firmă de curierat de încredere

Un prim pas în alegerea celei mai bune firme de curierat este determinarea nevoilor personale. Dacă vrei să expediezi un simplu plic, probabil că nu te va interesa atât de mult firma de curierat cu care alegi să-l trimiți, însă dacă serviciile de curierat sunt indispensabile, situația este una complet diferită.

Atunci când firma de curierat are de-a face cu o persoană juridică, este absolut esențial să iei în calcul calitatea serviciilor și prețurile practicate de topul firmelor de curierat din România. Iată ce aspecte trebuie să iei în considerare atunci când alegi cea mai bună firmă de curierat, în funcție de nevoile tale!

Cea mai bună firmă de curierat pentru persoană fizică

Dacă vrei să te orientezi către cea mai bună firmă de curierat pentru persoană fizică, în vederea trimiterii unui colet, există câteva criterii importante de care să ții cont.

 • Urmărirea coletului în timp real

Cu cât experiența livrării este mai bună pentru destinatar, cu atât este mai puțin probabil să primești plângeri sau un feedback dezaprobator cu privire la problemele întâmpinate în timpul livrării. Astfel, orientează-te către o firmă de curierat care oferă posibilitatea urmăririi coletului în timp real, pentru a te mulțumi atât pe tine, cât și pe destinatar. Există curieri în România care trimit notificari cu informații privind ora și data a sosirii coletului. Această metodă nu face decât să întărească legătura dintre expeditor și destinatar, aducând experienței de livrare mai multă punctualitate și eficiență. Prin intermediul aplicatiilor mobile acum urmarirea coletului este si mai simpla.

 • Durata livrării

Durata livrării este un alt criteriu important în alegerea celei mai bune firme de curierat. Timpul necesar ca produsul să ajungă la destinatar este un factor important referitor la reputația ta, ca persoană fizică sau la reputația afacerii tale, ca persoană juridică. Livrarea în ziua curentă sau în ziua următoare este una dintre principalele preferinte ale destinatarilor, contribuind semnificativ la decizia de a alege un magazin in cazul achizitiilor online.

 • Asigurarea coletului

În cazul livrării unui colet cu un conținut sensibil, ce necesită o gestionare atentă, e important să te asiguri că firma de curierat pentru care optezi prezintă posibilitatea de a asigura coletul expediat. Pentru expedierile care conțin produse valoroase este recomandată, de asemenea, opțiunea de asigurare a coletului. Ține cont că dacă produsele vor fi deteriorate, suma despăgubită prin asigurare va fi achitată doar în cazul în care ambalajul folosit a fost corespunzător pentru coletul cu pricina.

 • Limitele pentru mărime și greutate

Într-o oarecare măsură, mărimea și greutatea coletelor trimise pot reprezenta un obstacol pentru serviciile de curierat, fie din cauza costurilor suplimentare prevăzute pentru articolele supradimensionate, fie pentru că unele firme de curierat nu dispun de echipamentul necesare pentru transportarea produselor mari sau grele. Pentru a te asigura că produsele tale îndeplinesc criteriile în ceea ce privește mărimea și greutatea, ideal ar fi să consulți regulile firmei de curierat pentru care dorești să optezi.

Cea mai bună firmă de curierat pentru tine va fi cu siguranță cea care prezintă servicii potrivite pentru ceea ce tu dorești să livrezi. Mai mult decât atât, există firme care oferă instrumente și soluții privind ambalarea coletelor, ideale pentru a asigura coletul în timpul transportului.


Cea mai bună firmă de curierat pentru persoană juridică

Majoritatea afacerilor din lume sunt dependente într-o mare măsură de serviciile de curierat. Serviciile de curierat rapid în România, ca și în multe alte țări, reprezintă una dintre cele mai sigure modalități prin care un colet poate ajunge în timp util la destinație. Astfel, alegerea unei firme de curierat e o decizie importantă pentru orice companie, mai cu seamă că vorbim despre parteneriate de lungă durată. Iată câteva criterii pentru a alege cea mai bună firmă de curierat pentru persoană juridică!

 • Notorietatea firmei de curierat

Notorietatea firmei este un criteriu important pe care trebuie să-l iei în considerare atunci când vrei să iei cea mai bună decizie cu privire la firma de curierat. O firmă de curierat care și-a creat deja notorietate pe piață îți oferă siguranța că firma respectivă este una serioasă. În general, firmele de curierat ce nu prezintă seriozitate dispar în scurt timp, mai cu seamă că veștile circulă ușor în prezent, grație tehnologiei. Cea mai bună firmă de curierat pentru tine este cea care s-a facut remarcată prin servicii ireproșabile de-a lungul timpului.

 • Serviciul pentru clienți

Cu toate că livrările sunt gestionate de o companie separată, clienții vor asocia întotdeauna experiența transportului coletului cu afacerea ta, și nu cu serviciul de curierat pe care-l utilizezi. Serviciul pentru clienți al firmei de curierat nu se va afla complet sub controlul tău, însă dacă vei alege un partener de încredere, cu siguranță nu vei avea probleme în livrarea coletelor către clienți.

Nu uita că atunci când deții un business online, singura interacțiune pe care clienții o pot avea cu tine este prin intermediul curierului. Astfel, comportamentul acestuia și modul de a gestiona livrările contează extrem de mult pentru asigurarea viitoarelor comenzi.

 • Acoperirea teritorială

Dacă vrei să alegi cea mai bună firmă de curierat, e indicat să alegi un curier care are o acoperire teritorială cât mai vastă, în așa fel încât să nu te lovești de problema imposibilității de livrare pentru simplul fapt că destinația nu se află în raza de acoperire a firmei de curierat. De regulă, dacă un curier e nevoit să se deplaseze la o distanță mai mare față de oraș, sunt percepuți kilometri suplimentari, motiv pentru care va trebui să soliciți informații în acest sens înainte de a trimite prin curier coletele.

 • Tarifele practicate

Tarifele percepute de o firmă de curierat sunt cu siguranță un aspect pe care trebuie să-l iei în calcul atunci când alegi serviciile unei firme livratoare. În general, tarifele de curierat se negociază încă de la început cu firma de curierat, în așa fel încât rezultatul să fie unul avantajos atât pentru firma de curierat, cât și pentru tine ca persoană juridică. Trebuie făcută o distincție clară între costul unui plic și cel al unui colet propriu-zis, mai cu seamă că s-ar putea să ai costuri de transport ridicate chiar și pentru simpla trimitere a unei facturi prin cel mai ieftin curier.


Sfaturi utile pentru alegerea firmei de curierat

Ți-ai făcut deja o idee despre ce implică alegerea celei mai bune firme de curierat, atât ca persoană fizică, cât și ca persoană juridică, în cazul deținerii unei afaceri online? Iată și câteva sfaturi care să te ajute în alegerea unei firme de curierat!

 • Cere cel puțin 3 oferte

Este important ca în cursa de descoperire a celei mai bune firme de curierat, să ceri cât mai multe oferte de la diferite firme de curierat de top din România. Analizează ofertele acestor companii de transport și, în urma unei analize meticuloase privind nevoile tale de livrare, alege firma de curierat potrivită comparând ofertele primite. Deja am menționat că aceste parteneriate sunt realizate pe termen lung, motiv pentru care este important să te orientezi către cea mai avantajoasă ofertă propusă, în funcție de numărul de livrări pe care-l efectuezi.

 • Informează-te și compară tarifele

Informează-te asupra tarifelor propuse de firmele de curierat de top și compară tarifele, pentru a te asigura că alegi cea mai bună firmă de curierat pentru afacerea ta. Este necesar să faci întotdeauna o analiză de piață și să te bucuri de servicii de top la prețuri avantajoase.

 • Interesează-te de servicii extra

Serviciile extra sunt la mare căutare, mai ales că asigură soluții personalizate în funcție de categoriile de clienți cărora le este dedicată afacerea ta. Pentru a te asigura că ai ales cea mai bună firmă de curierat, trebuie să te interesezi și de serviciile extra incluse, fie că vorbim despre livrarea coletelor în weekend sau deschiderea coletelor la livrare. În acest fel, vei reuși să câștigi respectul clienților, transformându-i într-unii fideli produselor pe care le vinzi.


Ce servicii îți oferă firma de curierat Cargus

Și dacă tot am vorbit despre cea mai bună firmă de curierat, recomandarea noastră este, fără doar și poate, firma de curierat Cargus. Modul în care soluțiile Cargus îți vor ajuta compania și nu numai este unul rapid și eficient, mai cu seamă că oamenii vor întotdeauna să știe cât de repede le pot fi livrate produsele pe care și le doresc. Acest aspect pune o presiune enormă pe umerii comercianților, iar Cargus lucrează împreună cu aceștia pentru a expedia cât mai rapid și eficient comenzile către clienți.

Cargus știe că, în urma așteptărilor contractorilor, vei avea nevoie de servicii pentru transportul de bunuri prin diverse canale, utilizând numeroase soluții logistice, care efectuează nu numai expediții în țară, ci și în străinătate. Iată care sunt serviciile pe care firma de curierat Cargus le oferă comercianților și centrelor de distribuție, dar și persoanelor fizice, deopotrivă:

Găsirea celei mai bune firme de curierat poate părea o sarcină dificilă, însă este o opțiune care poate aduce numeroase beneficii pe termen lung. O experiență bună a clientului îți poate consolida reputația din mediul online și poate conduce spre o creștere generală a vânzărilor. Ține cont de sugestiile noastre și orientează-te către o firmă de curierat excelentă pentru nevoile tale, așa cum se demonstrează a fi Cargus!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.
TAGS


Autor

Editor Cargus