Comunicate de Presă16.12.21

Este vârf de sezon pe piața de curierat. Cargus estimează că volumul de livrări va crește cu peste 60% până la finalul lunii noiembrie

AutorAndreea Lupu
Numărul de vizualizări1394
Numărul de comentarii0

  • Cargus s-a pregătit pe tot parcursul anului pentru actualul sezon de vârf în curierat, realizând investiții pe fluxul operațional, în faza finală de livrare și în soluții IT și de comunicare cu destinatarii finali;
  • Cargus a deschis o serie de 8 depozite logistice de dimensiuni mai mari, amplasate în locații strategice, dotate cu sisteme de sortare semiautomate, pentru a reduce timpul de livrare a coletelor;
  • Rezultatele acestor investiții: Cargus are cea mai bună rată de livrare de pe piața de curierat din România. 92% din totalul pachetelor ajung la destinatari în 24 de ore.

  Piața e-commerce beneficiază de o tendință de creștere în ultimii ani. În contextul pandemiei de COVID-19, piața românească de curierat a crescut și mai mult din 2020, chiar dacă s-au înregistrat fluctuații imprevizibile de la o lună la alta din cauza diferitelor măsuri de protecție pentru COVID-19, care influenețează tendințele de consum ale clienților. 2021 a continuat această evoluție în domeniul livrărilor, dar cu un ritm mai lent decât în 2020 și cu o oarecare scădere în timpul verii din cauza măsurilor de relaxare și a perioadei de vacanță a românilor.

  Ultimile două luni din an reprezintă și vârful de sezon pe piața de curierat din România. Black Friday a fost  doar începutul, volumul de colete livrate urmand sa creasca semnificativ până la Crăciun. Cargus se așteaptă la o creștere de cel puțin 60% a numărului de colete manipulate, față de aceeași perioadă a anului trecut.

  În aceste condiții, Cargus România și-a optimizat procesul de livrare prin deschiderea a opt noi depozite de dimensiuni mai mari, dotate cu sisteme de sortare semiautomate, ce asigura dublarea capacitatii de sortare a acestora iar investiția realizată pentru depozitul din Brașov, dotat acum cu un sistem automat de sortare, a generat triplarea capacității operaționale pentru zona deservită.

  Toate eforturile depuse pentru imbunatatirea experientei clientilor sai i-au permis lui Cargus sa aiba cea mai buna rata de livrare din piata: 92% din totalul livrarilor ajung la destinatarii lor in ziua urmatoare preluarii, sa reduca numărul total de reclamații inregistrate cu o treime. Astfel, deloc întâmplător, echipa Cargus a obtinut nu mai puțin de 4 premii in cadrul Romanian Contact Center Awars 2021.

  Cargus s-a pregătit pe tot parcursul anului pentru sezonul de vârf actual, investind intens în primul rând în dezvoltarea activelor operaționale, distribuția pe ultimul kilometru, soluții IT și comunicarea cu destinatarii livrărilor. La mijlocul acestui an, am lansat și rețeaua proprie de puncte de colectare partenere, sub brandul Ship & Go, iar până la sfârșitul acestui an, intenționăm să creștem numărul acestora la peste 300, la nivel național”, a declarat Jarosław Śliwa, CEO Cargus.

  Începând cu luna octombrie, Cargus a lansat și plata cu cardul la livrare, un pas semnificativ în direcția digitalizării serviciilor de curierat. Acest serviciu are la bază un sistem software care a transformat, pentru început, 2500 de dispozitive PDA Zebra folosite de curierii Cargus în puncte de vânzare mobile (POS) pentru coletele expediate din toată țara.

  „Dotarea curierilor Cargus cu computere mobile Zebra TC57 Android, pe care rulează o soluție software inovatoare, de plată cu cardul la livrare, ajută la îmbunătățirea productivității și la creșterea satisfacției clienților”, a declarat Jacek Żurowski, Regional Sales Director pentru Europa Centrală și de Est, Zebra Technologies.

  Pe lângă implementarea platii cu cardul pentru serviciul ramburs (Card On Delivery), s-a imbunatatit și comunicarea cu destinatarii coletelor expediate. Mesajele de notificare prin e-mail și SMS au acum noi funcționalități, inclusiv opțiunea de redirecționare a livrării, care permite destinatarului- în cazul în care nu se află la adresă- să ridice coletul de la punctul Ship & GO selectat de el. Astfel, aplicația Cargus Mobile reprezintă încă un pas în implementarea soluțiilor inovatoare pe care Cargus le propune pe piața serviciilor de curierat. Acum, toate livrările Cargus sunt, automat, disponibile destinatarului într-o singură aplicație, iar coletul poate fi ridicat de la curier sau de la un punct Ship&Go.

  O noutate absolută pe piața de curierat, disponibilă în aplicația Cargus, o reprezintă ratingul curierului, prin care Cargus dorește să promoveze și să recompenseze activ angajații și partenerii care oferă cele mai apreciate servicii de livrare.

  Până la finalul anului, Cargus se așteaptă la o creștere consistentă și constantă a volumului de colete. De obicei, această perioadă aduce volume cu 60% mai mari față de lunile precedente

—————————-

Sună bine?
Alătură-te azi miilor de parteneri de succes ai Cargus

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Autor

Andreea Lupu