Comunicate de Presă01.07.21

Investiție de 2,25 mil. euro în digitalizarea proceselor de livrare

AutorAndreea Lupu
Numărul de vizualizări1413
Numărul de comentarii0

Este titlul care a umplut paginile celor mai prestigioase surse de știri din România, fiind difuzat de peste 30 de ori în luna mai și face referire la noile echipamente PDA ale curierilor Cargus. Titlul acesta a stârnit numeroase reacții pozitive. De ce?

Pentru că investiția este una uriasă și ilustrează dorința companiei de a se alinia tendințelor de digitalizare, care s-au conturat din ce în ce mai mult în rândul companiilor de top din România. Apoi, investiția în sine presupune respect. Pentru business, angajați și clienți, lucru care este întodeauna de admirat.

2.500 de curieri din Cargus, folosesc astăzi cele mai moderne și inovative echipamente de scanare care există la ora actuală.

Ceea ce poate nu știați, este că în spatele acestui titlu se află și o muncă imensă, demnă de aprecierea noastră, a tuturor. Munca departamentului IT Cargus, care a avut grijă să utilizeze tot ce există mai bun în tehnologiile de care ne bucurăm astăzi și sa proiecteze de la zero, un soft nou, inovator și adaptat nevoilor clientilor Cargus.

Ca orice echipament, PDA-urile anterioare s-au uzat moral și fizic. Așa că, spre beneficiul curierilor și al clienților, a fost făcută invesiția de mai sus și s-au achiziționat cele 2.500 de dispozitive. Softul care însoțea fostele PDA-uri începuse de asemenea să aibă anumite limite, așa că a fost luată decizia de a dezvolta unul nou. Nu de a se achiziționa unul, ci de a se dezvolta intern pentru a fi cât mai potrivit pentru nevoile curierilor Cargus.

Ce face noul CourierAPP?

Noul sistem IT a fost reprogramat utilizând direct tehnologiile cloud. Ceea ce înseamnă că softul este scalabil, adică suportă un spațiu infint de încărcare cu informații (util mai ales de Black Friday ), este securizat și are back-up.

  • Au fost eliminate riscurile asociate dependenței de server (de ex. căderi de curent).
  • Este o aplicație concepută pentru Android, un sistem de operare modern, cu multiple posibilități de upgrade.
  • Softul sau CourierAPP deține algoritmi noi și performanți pentru detectarea rutelor optime. Aceștia identifică cu succes toate adresele, acuratețea rutelor fiind de 97%.
  • Aplicația optimizează procesele operationale, deoarece aceasta presupune scanarea obligatorie a tuturor coletelor, fiind eliminate astfel, erorile ce pot apărea în procesul de sortare și livrare.
  • Orice modifcare adusă la aplicația mobilă (upgrade) se face acum la distanță. Toate informațiile necesare curierului sunt disponibile și offline.
  • Aplicația este user friendly și oferă informații utile pentru curieri: volum baterie, stare dispozitiv, mesaje/informări, etc.
  • Nu în ultimul rând, determină o eficiență sporită a procesului de gestionare a dispozitivelor, care se realizează de asemenea la distanță;

Pentru mai multe detalii ne poti contacta prin mijloacele indicate aici 

Echipa Cargus

CurierDigitalizareInovatie

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Autor

Andreea Lupu