Utile23.03.22

Tipuri de servicii de curierat: Cum știi ce ți se potrivește?

AutorEditor Cargus
Numărul de vizualizări3059
Numărul de comentarii0

Serviciile de curierat au devenit din ce în ce mai populare, cu atât mai mult în perioada pandemiei, când cele mai de top firme de curierat sunt suprasolicitate, iar curierii nu mai reușesc să facă față volumului de colete. Fie că deții o afacere online, un lanț de magazine fizice sau trimiți des colete celor dragi, ai nevoie de servicii de calitate din partea firmei de curierat cu care alegi să colaborezi pentru livrarea pachetelor, motiv pentru care trebuie să te asiguri că ai ales cea mai bună firmă de livrare.

Varietatea tipurilor de servicii de curierat existente pe piață s-ar putea să te inducă în eroare și să-ți transforme alegerea într-una deloc ușoară, însă există câteva criterii ce diferențiază anumite tipuri de servicii de curierat de altele, în așa fel încât să-ți poți da seama ce tip de serviciu ți se potrivește. În această ordine de idei, descoperă în rândurile următoare ce trebuie să știi despre serviciile de curierat pentru a determina astfel tipurile de servicii de curierat potrivite pentru nevoile tale.

Ce trebuie să știi despre serviciile de curierat

Nu ai trimis niciodată un pachet prin curier și vrei să știi care sunt tipurile de servicii de curierat care ți se potrivesc? Probabil deja știi că un serviciu de livrare este determinat de mijlocul prin care se face livrarea și prin perioada de timp alocată acesteia. Desigur, există o listă întreagă de criterii de care trebuie să ții cont în ceea ce privește serviciile de curierat, așa că te invităm să o descoperi în rândurile de mai jos.

 • Modalitatea de livrare și aria de acoperire

Atunci când dorești să trimiți anumite colete prin intermediul unui serviciu de curierat, e important să te asiguri că firma de curierat respectivă livrează în zona sau zonele tale de interes. Nu toate firmele de curierat au posibilitatea de a livra colete pe întreg teritoriul României, motiv pentru care e recomandat să alegi un curier național, care îți pune la dispoziție servicii de calitate, cu o arie mare de acoperire. În acest fel, te poți asigura că vei putea face livrări către sediul firmei proprii sau către persoanele dragi într-un timp scurt și fără impedimente.

 • Tipul de livrare

Atunci când vorbim despre serviciile de curierat, trebuie să acorzi atenție produselor pe care dorești să le expediezi, mai ales dacă este vorba despre alimente. Nu toate firmele de curierat aleg să transporte acest gen de produse. Dacă alimentele pe care le trimiți sunt perisabile, va trebui să te asiguri că firma de curierat cu care colaborezi dispune de mașini dotate cu toate elementele necesare pentru acest tip de transport.

 • Durata colectării și livrării

Timpul de colectare și de livrare sunt, de asemenea, criterii importante de care să ții cont atunci când alegi tipul de serviciu de curierat potrivit. De pildă, atunci când dorești să trimiți un colet seara sau într-o zi de weekend, alegerea unui serviciu de curierat cu puncte de desemnare este una dintre cele mai bune alegeri pentru tine, mai cu seamă că vei economisi timp și frustrări, prin renunțarea la timpul lung de așteptare. Mai mult, dacă nu ai suficient de mult timp pentru a te deplasa la poștă sau la sediul firmei de curierat, poți chema un curier care să îți ridice coletul direct de la ușă, acest aspect economisind timp. Durata livrării coletului este extrem de importantă, cu atât mai mult cu cât deții o afacere online și dorești ca produsele tale să ajungă la clienți într-un timp record.

 • Garanția de urmărire și livrare

Atunci când siguranța coletului este esențială, alegerea celei mai bune firme de curierat depinde de tipurile de servicii de curierat precum serviciile de urmărire, de garantare a livrării și de asigurarea coletului. Atunci când trimiți un colet, compania de curierat va furniza o etichetare cu un cod de bare pentru urmărirea coletului. Acesta urmează apoi a fi scanat pentru a se deplasa pe ruta de livrare până la destinatar.

Serviciul de urmărire a coletului îți va permite să urmărești coletul direct pe site-ul sau pe aplicația mobilă a firmei de curierat alese. Mai mult decât atât, atunci când trimiți bunuri valoroase sau fragile, dorești să te asiguri că firma de curierat, implicit curierul, se va ocupa cu grijă de coletul tău, având în același timp garanția că ai protecție împotriva pierderilor sau potențialelor pagube aduse coletului.

 • Costuri

Tarifele de livrare sunt și ele un criteriu important atunci când dorești să alegi servicii de curierat care să te avantajeze. În cazul în care deții o afacere care presupune livrări la domiciliul clientului, vei avea nevoie să colaborezi cu o firmă de curierat potrivită pentru modelul tău de business. În esență, trebuie să știi că firmele de curierat nu practică aceleași tarife pentru toți clienții, acestea urmând să fie negociate înainte de semnarea contractului, pe baza specificului trimiterilor și în funcție de numărul de cereri dintr-o anumită perioadă.

 • Retururi

Atunci când deții o firmă și livrezi produse clienților tăi este necesar să iei în considerare și ulterioarele retururi realizate de aceștia. Tocmai de aceea, e important să optezi pentru o firmă de curierat care percepe taxe de retur acceptabile în raport cu veniturile obținute prin vânzările produselor pe care le deții.

 • Servicii de livrare inovatoare

Serviciile de livrare excepționale reprezintă, cu siguranță, un criteriu de top în alegerea unei firme de curierat potrivită pentru tine. Beneficiile pe care tipurile de servicii de curierat inovatoare le aduc livrării propriu-zise a coletelor sunt numeroase, motiv pentru care este recomandată alegerea unei firme care beneficiază de website și aplicație mobilă.


Cum alegi tipul de serviciu de curierat potrivit pentru nevoile tale

Firmele de curierat pun la dispoziție clienților săi o mulțime de tipuri de servicii concepute pentru nevoile lor, indiferent dacă expediezi colete sau paleți de colete, sau dacă livrarea se face la adresa destinatarului sau în locațiile Ship&Go. Descoperă în rândurile de mai jos principalele tipuri de servicii de curierat Cargus, special concepute pentru nevoile tale și alege tipul de serviciu potrivit pentru tine!

 • Servicii locale

Cargus oferă o gamă variată de servicii de curierat în România, motiv pentru care, dacă ai nevoie să livrezi un colet în următoarea zi lucrătoare, serviciile de curierat și expedițiile locale și naționale ale acestei firme de curierat te vor scoate din impas. Poți selecta serviciul Loco Economic Standard dacă dorești să livrezi un colet în următoarea zi lucrătoare în același oraș, serviciul Economic Standard pentru colete de până la 31 kg cu livrare până la sfârșitul zilei lucrătoare următoare către toate destinațiile din țară, serviciul Standard Plus pentru colete mai grele, de până la 50 kg, cu livrare în următoarea zi lucrătoare în toată țara, serviciul Loco Standard Plus pentru plicuri și colete cu greutatea între 32 și 50 kg cu livrare în ziua lucrătoare următoare în locațiile în care Cargus are sucursale, serviciul Easy Collect Box pentru colete de până la 31 kg, cu livrare în centrele Cargus Ship&Go din România sau serviciul de curierat Pallet Standard, cu livrare standard la adresă pentru paleți de până la 800 kg, cu termen de livrare în 2-4 zile lucrătoare.

 • Servicii internaționale

Alte tipuri de servicii de curierat ale firmei Cargus sunt și serviciile de curierat și expediții internaționale, care te ajută să livrezi plicuri și colete în afara țării, prin intermediul unui parteneriat cu cele mai mari firme de curierat internațional, precum DHL. În funcție de preferințele legate de termenul și locul de livrare, poți alege fie serviciul Express Air Standard, cu timpul de livrare de maxim 10 zile lucrătoare, în funcție de locația destinatarului, fie serviciul International Economic Standard, cu timp de livrare de maxim 4 zile lucrătoare, către țările vecine.

 • Servicii Cargo

Cargus pune la dispoziție clienților săi expedieri Cargo, cea mai bună soluție pentru transportul de mărfuri ce depășesc 50 kg. Serviciile Pallet Standard și Standard Plus menționate anterior, vei scăpa de presiunea de a livra într-un timp scurt colete cu o greutate între 32 și 800 kg. Livrarea se va face în 1-4 zile lucrătoare de la preluarea comenzii, oriunde în România.

 • Servicii suplimentare de livrare

Nevoile tale de expediere pot fi satisfăcute și de serviciile suplimentare de livrare ale firmei Cargus. De pildă, atunci când expediezi un colet, poți opta pentru valoarea declarată a acestuia, un serviciu ce constă în asigurarea coletului împotriva pierderii, furtului, distrugerii sau deteriorării acestuia. De asemenea, poți selecta serviciul suplimentar cash on delivery, ce constă în plata cash efectuată de destinatar către expeditor. Un alt serviciu suplimentar este și cel de confirmare la primire, ce constă în predarea de către expeditor a dovezii privind livrarea trimiterii poștale, confirmată în scris de către destinatar.

Livrarea în zilele de sâmbătă este un alt serviciu suplimentar al firmei de curierat Cargus, ce constă în livrarea sâmbăta a coletelor preluate de la expeditori în zilele de vineri. Returul documentelor este un alt serviciu suplimentar, solicitat de expeditor, în vederea preluării de la destinatar a altui plic ce urmează a fi livrat expeditorului. Poți selecta și serviciul expediții la schimb, atunci când destinatarului îi este predat un colet, iar acesta livrează un colet la schimb expeditorului. Deschiderea coletului la livrare este un alt tip de serviciu de curierat ce permite destinatarului să deschidă și să verifice vizual, timp de 5 minute, conținutul coletului.

 • Soluții E-commerce

Tipuri de servicii de curierat importante pentru un business, de pildă, sunt soluțiile logistice pentru dezvoltarea afacerii tale. Indiferent dacă trebuie să livrezi produse către retaileri sau colete către clienți, Cargus te poate ajuta în eficientizarea proceselor logistice, oferindu-ți o gamă variată de soluții E-commerce precum soluții de expediție, gestionarea expedițiilor, soluții pentru timpul de rambursare și returul coletelor, dar și instrumente și soluții IT, așa cum este aplicația Cargus Mobile, care te poate ajuta să gestionezi coletele aflate în drum spre tine.

Concluzionând, o firmă de curierat este cel mai mare aliat al tău, indiferent dacă te folosești de tipurile de servicii de curierat în scop personal sau profesional. Tocmai de aceea, este necesar să alegi o firmă de curierat care să îți ofere garanția că vei fi mulțumit pe deplin de calitatea serviciilor oferite. Pentru a putea beneficia de serviciul de curierat potrivit pentru tine, te așteptăm să ne contactezi și cu siguranță vom descoperi împreună ce serviciu ți se potrivește!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.
TAGS


Autor

Editor Cargus